Søndag den 17. marts 2019 Rikke Ejsenhardt

Vi kunne ikke have afsluttet denne sæsons Caféva bedre. Både med skøn lækker kringle fra Konditorbager Højene, medværtinde Hanne Laursen, alle i skønne damer, og sidst men ikke mindst, vores hemmelige gæst Hjørring handels event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt. Rikke fortalte åbenhjertet om sit liv. Fra sin opvækst i Højenes villakvarter, som var trygt og godt, indtil Rikke mistede sin mor, da Rikke kun var 13 år. Dengang i 1989 arbejde man ikke med børns sorg, så Rikke gik alene med sin sorg. Men det var også med til at skabe den stærke kvinde som Rikke er i dag. Fordi Rikke siden har levet efter mottoet: ”hvis du vil noget, er du nødt til at gøre det selv”. Og det kan man roligt sige, at Rikke lever stærkt op til. Rikke er en meget handlekraftig og skøn positiv kvinde. Rikke har altid været selvstændig erhvervsdrivende. Først med Weight Wathcers i Hjørring, Hirtshals og Frederikshavn og senere med Klitrosen Hotel & Restaurant i Slettestrand samt Kulturhuset i Blokhus i et år. Det er først nu, at Rikke har fået en fast stilling som Hjørring handel Event – og aktivitetschef Rikke. En stilling som Rikke nyder i fulde drag. Og jeg kan kun sige, at man tydelig kan se Rikkes fantastiske arbejde rundt omkring i byen. Aldrig har der været større opbagning blandt de handelsdrivende, og sikken en masse skønne event og begivenheder denne sprudlende kvinde sætter i gang. Rikke er fuldstændig dedikeret sit arbejde, og der er fuld skue når Rikke går i gang med sin positive indgang til alt. Jeres Caféva værtinde og FOF Vendsyssel går også positivt til en ny sæson 2019/20 i møde, da mange af jer damer, allerede har sikret jer plads til de seks nye Caféva søndage. Og ikke nok med det, vores sponsorbager Konditorbager Højene vil endnu en sæson sikre skøn kage. Og så stort tillykke til Greta Nielsen, som vandt de to billetter til en teaterforestilling her på Vendsyssel Teater.                                            På gensyn til september og god sommer til alle.

De varmeste hilsner fra FOF Vendsyssel og jeres evige Caféva-værtinde Pia Mourier

Rikke Ejsenhardt

Hanne Laursen

Damerne og Rikke

Søndag den 24. februar 2019 Søren Hauch-Fausbøll

Denne søndag fik Caféva en kæmpe overraskelse fra vores sponsorbager Konditorbager Højene. Nemlig to store flotte kager, hvor der stod Cafe Eva og to flotte bamser som dekorerede kagerne. Det resulterede i, at medværtinden Hanne Laursen og undertegnede simpelthen måtte køre kagerne frem inden den blev skåret i stykker til damerne. Og da damerne så kagerne med gule bamser på, så kunne de godt gætte hvem der var søndagens hemmelige gæst. Det var skuespiller Søren Hauch-Fausbøll. Den første og den ægte Bamse. Men Søren er meget mere end Bamse, og dette fortalte Søren om, som lige nu spiller doktor Rank i ”Et dukkehjem” på Vendsyssel Teater. Søren fortalte om sin opvækst på Bornholm, hvor han allerede i børnehaven spillede teater, og især sin favorit som klovn. Teater har fyldt Sørens liv og sind lige siden. Allerede som ung spillede Søren med i ”Sonja fra Saxogade på Bornholm”. Her mødte han Jytte Abildstrøm, som kom til at betyde meget for ham. Da Søren gik i 3. g, stiftede han teatergruppen Øgruppen. Og siden er det gået stærkt, både med teater, improvisation, cirkus og film. Hvem husker ikke Søren fra f.eks. ”Så hatten passer”, Familien Andersens julehemmelighed”, klovnen Chico i Cirkus Summarum.           Søren siger selv: ” Jeg er bare ufatteligt taknemmelig for, at jeg har fået lov til at have den her karriere. Jeg har måske været arbejdsløs sammenlagt et halvt år i de snart 40 år, jeg har eksisteret som skuespiller. Jeg føler mig ikke som en på 60. Jeg tror, at jeg holder mig ung på grund af det, jeg laver. Måske ikke så meget i krop, men i hvert fald i sind. Selvfølgelig tænker jeg: ”Gud, nu har jeg pludselig ikke så mange år tilbage, som jeg har haft”. Men så tænker jeg omvendt også på, hvad der bare er sket i de sidste ti år. For Søren vil gerne mere end ”bare” at underholde.                                                                  Derfor har Søren uddannet sig som hospitalsklovnen Bip. Klovnefiguren eller den rolle, som bringer glæde i livet, har altid ligget dybt i hjertet hos Søren. Vi i Caféva kan kun sige, at Søren gav os et par dejlige timer, som gik lige i hjertet.

Mange hilsner jeres evige Caféva værtinde Pia Mourier

Caféva søndag den 24. februar 2019

medværtinde Hanne Laursen

Caféva søndag den 24. februar 2019

værtinde Pia Mourier

Caféva søndag den 24. februar 2019

skuespiller Søren Hauch-Fausbøll

Caféva søndag den 24. februar 2019

skuespiller Søren Hauch-Fausbøll og Bamse fra Konditorbager Højene

Søndag den 13. januar 2019 Lone Due Bak

Et godt nytår i Caféva med veloplagte damer, skøn kage fra Konditorbager Højene, medværtinde Hanne Laursen og vores hemmelige gæst Lone Due Bak. Lone er i øjeblikket projektmedarbejder på Hjørring bibliotek. Når jeg skriver i øjeblikket, så er det fordi Lone har mange jern i ilden og jeg har på fornemmelsen, at man aldrig kan vide sig sikker på, hvor Lone er på vej hen, med alle sine idéer. Lone er og bliver en idémager, eller iværksætter om det er et bedre ord. Lone fortalte levende om sin barndom på gården i Farstrup og efterfølgende i Jerslev, hvor de flyttede til en ny gård, da Lone skulle begynde i 4 klasse. Da Lone skulle i erhvervspraktik i 8. klasse, ville hun gerne på et reklamebureau. Og Lone kom i praktik hos TJ Reklame i Brønderslev, som resulterede i, at Lone blev ansat efter endt uddannelse. Dette medførte også, at Lone og Marianne Nellemann åbnede deres eget reklamebureau Paloma Marketing i 1989. Men Lone havde altid sagt, at når hun blev 50 år, så ville hun ikke være selvstændig mere, da det er alt for hårdt. Så da Lone så at Hjørring biblioteket søgte en projektmedarbejder, så slog Lone til. Og det er der Lone er i dag. Her skaber Lone mange skønne oplevelser med fuld fart derudaf. Men med al den krudt og kreativitet som Lone har, så kan det jo være, at der på et tidspunkt komme en anden interessant og spændende vej, som Lone vil følge. Lige nu er bibeskæftigelsen Holtegaard Bed & Breakfast og passionen for hestevognskørsel, som Lone og hendes familie også driver.

http://www.holtegaard.info/

Dette var det korte af den lange interessante livshistorie som Lone gav os indblik i, og tak for det.

På gensyn i Caféva

jeres Caféva værtinde Pia Mourier

Radiovært Henrik Ledet

Søndag den 25. november 2018

Da alle de skønne damer, havde fået serveret kaffe og norske klejner fra Konditorbager Højene, præsenterede Hanne Laursen vores hemmelige gæst, ved hjælp af stikord, gætteri og sange. Det blev gættet af nogle enkelte damer, men ingen var i tvivl, da vores hemmelige gæst Henrik Ledet trådte frem og begyndte af tale. For den stemme kender alle der hører lokalradio. Men man kan sige, at karrieren allerede startede i konfirmationsalderen, hvor Henrik dyrkede sin passion, med at lave sine egne radioprogrammer og lege radiovært på sine kassettebånd. Det er nu en del år siden, og i dag lever Henrik Ledet af at lave radio. Det er nemlig vores alles lokalradio Skaga FM – lyden af Vendsyssel, hvor vi kan høre Henriks stemme igennem æteren. Det startede med Radio Hirtshals i 1990, som fik lov til at sende en times radio på Hjørring nærradio. Alt blev kørt i fritiden og på frivillig basis. Men i 1997 blev Henrik den første lønnede medarbejder på Radio Hirtshals, og kunne nu leve af sin hobby. I de følgende år blev der råd til to ansatte mere, Niels Viberg og Lars Horne Sørensen. Men meget bliver stadig kørt og lavet af ca. 15 frivillige. I 2007 ved kommunesammenlægningen, ville Radio Hirtshals være radio for alle Nordjyder, og besluttede derfor at radiostationen skulle have et nyt navn. Derfor lavede de en konkurrence. Derfor hedder de i dag Skaga FM – lyden af Vendsyssel. Et meget rammende navn, da de er gode til at følge op på alt hvad der rører sig i Vendsyssel. I 2015 fejrede kanalen 25 års jubilæum. Og fra 2016 begyndte de at sende udsendelser i alle døgnets 24 timer. Så sikke en rejse, hvilket gåpåmod og sikke ildsjæle. Man kan meget hvis man vil og brænder for det. Det kunne vi også mærke at Henrik gør. Henrik er stolt af Skaga FM og sine kollegaer.

Og husk I kan altid høre Skaga FM på http://skagafm.dk/netradio/   

god fornøjelse.

Mange varme hilsner jeres Caféva værtinde Pia Mourier

Museumsdirektør Sine Kildeberg

søndag den 21. oktober 2018

Hanne Laursen lagde blændende op til Caféva gæsten, med sangen ”Da min bror havde sin kæreste med hjem” fra forestillingen ”I fornuftens land” Caféva stod nemlig i kunstens tegn, da vores hemmelige gæst var museumsdirektør Sine Kildeberg fra Vendsyssel Kunstmuseum. Sine fortalte om sin barndom og om sin passion for kunst. Og det i alle afskygninger. Sine har altid været glad for at dele fortællinger, lige siden sin barndom. Sine skrev så godt, at hun ofte læste sine historier op i klassens time, da hun gik i folkeskolen. I 2006 vandt Sine en konkurrence som DR afholdte. Sine havde skrevet en historie om sine bedsteforældre, og fik lov til at tilrettelægge sit eget 3 timers radioprogram. Vi var så heldige, at Sine læste den op for os damer. I 2008 blev Sine færdig med sit kunsthistoriestudium ved Århus Universitet, hvor hun skrev speciale om modernisme og mørkemalere. Samtidig blev Sine ansat som inspektør på Vendsyssel Kunstmuseum. I 2010 flyttede Sine og hendes mand til Hjørring. Som Sine siger, set ud fra en vendelbo ”på den rigtige side af fjorden”. Og som tilflytter kan Niels Hausgaard og Poul Anker Bech lærer én meget om Vendsyssel. Vi kunne virkelig mærke, at Sine brænder for kunsten og Vendsyssel Kunstmuseum. Sine er på den rette hylde, hvis jeg kan bruge det udtryk. Sine siger, at kunst kan få os til at se noget, og det oplevede vi denne søndag. Et indblik fyldt med indre billeder, som Sine skabte i ens bevidsthed. Sine er en blændende fortæller og formidler, fordi man kan mærke, at Sine lever og ånder for sit arbejde. Sidst men ikke mindst, vil jeg da lige sige, at Konditorbager Højene afleverede 2 fantastiske flotte kæmpe lagkager. Hold da op, så store har jeg aldrig set dem, og så smagte lagkagen himmelsk. Tak.🙂

 

søndag den 23. september 2018

Elisabeth Nørkjær og Lise Vestergaard

søndag den 23. september 2018

Så fik vi skudt denne sæsons Caféva i gang, men dejlige kage fra

KonditorBager Højene, veloplagt medværtinde Hanne Laursen, tændte damer og hele to skønne foredragsholdere.

Vores hemmelige gæster var Lise Vestergaard og Elisabeth Nørkjær, som er forfatterne bag børnebøgerne Filifytten. Vi kan starte med at sige: Der var engang for 30 år siden på Muldbjergskolen, hvor Elisabeth var lærer for Lise. Her fortalte Elisabeth historier om Filifytten for børnene. Historierne var altid fri fantasi fra Elisabeth side, og intet var skrevet ned. Disse Filifyt historier kunne Lise ikke glemme, selv som voksen.

Så Lise begyndte, at genfortælle historierne om Filifytten for sine nevøer, og det blev hurtig klart for Lise, hvad historierne kunne. Derfor kontaktede Lise sin tidligere folkeskolelære Elisabeth for at gøre Filifythistorierne til alle børns eje. Så nu skulle de nu skrives ned og faktisk forfattes på ny, da Elisabeth kun kunne huske hvordan en filifyt så ud og navnene på børnene i historien.  

Deres første bog ”Med Filifytten på eventyr” sagde forlagene nej tak til. For man kan da ikke bruge en bog til de 4 til 9 årige uden billeder.  Men det er jo det der er pointen. Børnebogen er uden billeder, fordi barnet selv skal skabe billederne – en evne under pres i en tid, hvor børn bombarderes med billeder fra tv, IPAD og spil. Men vi har her to meget seje damer, for så let gav de ikke op. Så nu har de oprettet deres eget bogforlag Filifytten. De har nu udgivet bog nummer 2 ”Filifytten - jagten på den forsvundne glæde”. En bog hvor børnene selv kan tegne deres fantasibilleder i. Kan også fortælle, at de er i gang med bog 3 om Filifytten.  Du kan følge med på deres hjemmeside https://www.filifytten.dk 

Rige bliver de ikke af dette, men børnene bliver beriget med fantastiske historier. Så kan man ikke ønske sig mere. Jo, en ny Caféva søndag J

 

Mange venlige hilsner jeres Caféva værtinde Pia Mourier