Caféva søndag d. 26. november 2017

Anne Svejgård Lund

Tænk at være så ung og så have prøvet så meget. Hanne Laursen lagde flot op til vores  hemmelige gæst, Anne Svejgård Lund som er uddannet filminstruktør, selvom Anne selv siger, at hvornår er man uddannet? Er det når man står med papiret i hånden? Eller er det når man har først har været i gang i nogle år?

Anne startede på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og fik der virkelig lyst til at gøre sin drøm til virkelighed. Her er 50 % af eleverne fra andre lande og de fik produceret ca. 200 film på 1 år.

Efter dette blev Anne instruktørassistent i København, hvor hun var med til at lave dokumentarfilmen om Søren Gade. Efter denne opgave fandt Anne ud af, at det var dokumentarfilm hun ville arbejde med.

Herefter kom Anne på filmskolen i Prag og herefter videre på den engelske filmskole. Det at rejse rundt i verden og få indblik i menneskers passioner, liv og skæbne er det Anne brænder for.

Så Anne har været og er rundt i verden.

Og når både Anne og hendes kæreste, rejser så meget, hvor er det så man lige skal bo. Hvad er tættes på hele verden?

Hvorfor ikke rejse hjem til Vendsyssel og bosætte sig der igen? Der hvor der er højt til himmelen, frisk luft og skøn natur. Verden er jo ikke længere væk end lufthavnen. Herfra kan du nå ud i verden.

Som tænkt så gjort. Så nu bor Anne og hendes kæreste i Løkken.

Anne er selvstændig og har lige lavet 4 afsnit for TV Nord om livet i badehusene i Løkken. Og så er Anne også i gang med en dokumentarfilm, om de første kvindelige bjergbestigere der besteg et bjerg i Indien i 1968. Anne var med, da gruppen fejrede 60 års dagen, hvor de første gang besteg et bjerg. Dette fejrede de ved at bestige endnu et bjerg.                                Anne er ikke bange for at rejse rundt i verden. Den er faktisk mere sikker end vi tror. Det handler blot om at have sin sunde fornuft med sig.  Og det er der ingen tvivl om, at Anne har.                          Der var heller ingen tvivl om Konditorbageren Højenes dejlige kage. Den smagte himmelsk som sædvanligt.

Caféva d. 29. oktober 2017

Lene Krogh ejer af Blomsten i Hjørring

Caféva 29. oktober 2017

En dejlig søndag med skøn kage fra sponsorbageren Konditorbager Højene og veloplagte damer. Vores hemmelige gæst Lene Krogh, som er ejer af Blomsten i Hjørring fortalte, at hun som ung ville være reklametegner. Men da det job efterhånden blev overtaget af computerne, så kunne Lene ikke have ”fingrene helt nede i fedtefadet”, så derfor sadlede hun om. Lene og to venner havde en drøm om at skabe egen forretning. Den ene ville være gartner den anden noget med jord og så manglede de lige én til at sælge blomsterne, så det blev Lene. Og en ting computeren ikke kan, det er at lave ægte blomster. Derfor kom Lene i praktik i en blomsterforretning i 14 dage, og så var Lene ”solgt”. Så drømmen gik i opfyldelse i 1999, hvor Lene åbnede egen blomsterforretning ”Blomsten”. Som Lene sagde: ”det er mærkeligt som tingene nogen gange udvikler sig”.  Lene tog til København som 19 årig. Her fik Lene erfaring igennem de 6 forskellig jobsteder med blomster.

Men efter tre år savnede Lene Vendsyssel, hvor der er vind og højt til himlen. Her blev Lene så ansat ved Mimosa i Hjørring ved Irma. Det er en hård branche. Kan sammenlignes med restaurationsbranchen, da der er meget stressede perioder og tonen kan være lidt skarp indimellem. På landsplan der 63 elever og ud af dem bliver der uddannet 30, da der er stort frafald. Lene er en driftig dame, der har svært ved ikke at blande sig. Derfor har Lene også siddet som formand for blomsterforeningen i 8 år. Desforuden arrangerer Lene studiekredse, Danmarksmesterskaberne og konkurrencer, blot for at nævne nogle af de tiltag Lene har gang i. Som I nok kan fornemme, så har Lene meget svært ved at sidde stille og der banker et stort hjerte bag alt hendes arbejde. Det fik vi at se, da Lene sluttede Caféva eftermiddagen ved at give hver af damerne en blomst og en meget smukt buket til Caféva værtinden. Og som Lene siger ”blomsterne taler til mig". Det er undertegnede slet ikke i tvivl om, især fordi den buket jeg fik overrakt var fuldstændig lige min smag. Så når I skal købe blomster, så gå til Lene i Blomsten, for hun er en stor menneskekender og taler med blomsterne.

www.blomsten-hjorring.dk 

 

 

mange varme hilsner  jeres Cafévaværtinde Pia 

Jeg er et afsnit. Klik her for at tilføje din egen tekst og redigere mig. Jeg er et rigtig godt sted for dig, at fortælle din historie, så besøgende på din hjemmeside kan lære dig lidt bedre at kende.

Fawaz T. Alzatto

Så kom vi godt i gang med denne sæsons første Caféva med dejlige chokoladekage fra KonditorBageren Højene. Stor tak for utrolig velsmagende kage og dette sponsorat.

Min trofaste, uundværlige og dejlige medværtinde Hanne Lauersen, præsenterede den hemmelige gæst med dejlig sang ” I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme…..” som introduktion til Caféva gæsten.

Vores gæst er ikke født i Danmark, men i Syrien. Vores gæst var Fawaz T. Alzatto, som var tvunget til at flygte fra Syrien fordi han var for åbenmundet, som folkeskolelærer. Fawaz har været i Danmark i 2 ½ år.

Nu har Fawaz to fædrelande. Fawas kom til Hjørring midt i juletiden en mørk nat og kendte ingen, kendte ikke landet, kunne ikke det danske sprog, selvom han taler 5 andre sprog.

Men at blive budt velkommen af venligboerne med æbleskiver, selvom Fawaz troede det var kartofler, betød alt. Det at blive budt velkommen og nogen vil se en i øjnene og tale med en, det fjerne barrierene og man føler sig som menneske igen.

Fawaz ønskede at blive boende i Hjørring, da det var her han havde opbygget sit netværk og havde fået venner, men udlændingestyrelsen besluttede at flyttet Fawaz til Hobro. I dag holder Fawaz foredrag rundt omkring i landet og sprede god stemning og forståelse for flygtninge, som gerne vil integreres.

Fawaz tror på et globalt samfund, hvor vi tager vare på hinanden. Fordi folk har brug for, tillid, medmenneskelighed og tryghed. Kun derved kan vi skabe fremskridt.

Så vi fik virkelig en øjenåbner denne første Caféva søndag – tak for det Fawaz.

På gensyn søndag d. 29. oktober.

 

Mange varme og medmenneskelige tanker fra jeres Caféva værtinde Pia Mourier